Битка между Ботевград и Варна за Европейското през 2015

167410
Битка между Ботевград и Варна за Европейското през 2015

София, Милано и Торино са трите града, които със сигурност ще са домакини на мачовете от Европейското първенство по волейбол през 2015, което ще е от 9 до 18 октомври.

Засега със проблемът е кой ще е вторият град домакин у нас. Изборът трябва да се направи между Варна и Ботевград.

Националите пътуваха 30 часа от Сургут до Чикаго

Националният отбор по волейбол пристигна в Чикаго тази нощ. Момчетата щом се настанили и легнали да спят, защото били скапани от 30-час...

Дадохме сериозен старт на подготовката за Евро 2015. То е твърде важно за волейбола. Вече натрупахме опит в организацията на подобни шампионати. За ремонта на залата във Варна има процедури, които може да попречат на проекта. Може да се изчака до ноември, а окончателната инспекция ще се проведе по-късно. Другият вариант е Ботевград, зала там е одобрена", заяви президентът на федерацията по волейбол Данчо Лазаров.

Домакинството на европейското първенство по волейбол ще струва на България и Италия общо между 3.5 и 3.7 млн. евро. В "Арена Армеец" ще се играят са мачовете от група А и водач ще е България. В същата зала ще са и финалните мачове за титлата. Италия е водач на група В, а мачовете ще се играят в Милано. Двубоите от група С ще са във Варна или Ботевград и водач е Русия. Срещите от група D са насрочени за Торино.

"Италия и България са нации с опит във волейбола. Могат да се справят с организацията на големи първенства. Първоначалният вариант беше София и Варна да бъдат домакини на мачовете от българска страна. Варна е популярна в Европа с волейболната си публика", заяви Александър Боричич, вицепрезидент на европейската конфедерация по волейбол и председател на Координационния комитет за Евро 2015 към CEV.

 

Данчо Лазаров: Нещата не вървят, ще обсъдим играта на състезателите

Федерацията вика на спявка селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи. Това ще стане след завръщането на лъвовете от т...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com