България разкова Аржентина и вече е сигурен номер 1

16624
България разкова Аржентина и вече е сигурен номер 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол победи Аржентина с 3:0 (27:25, 25:20, 25:22) в среща от Група С на втора дивизия в Световната лига, която се игра пред повече от 5000 зрители в обновената зала "Конгресна", предаде БГНЕС.

Най-оспорван се оказа първият гейм, в който нашите момчета успяха да се наложат с 27:25, след като спасиха геймбол при 23:24. За съжаление в началото на втората част неприятна контузия на десния крак получи Тодор Скримов, който до този момент правеше много добър двубой. Според предварителна информация Скримов има частично разкъсване на прасеца на левия крак. Посрещачът веднага напусна полето, а на негово място в игра се появи Тодор Алексиев, който до края на сблъсъка реализира цели 15 точки. С толкова завърши и диагоналът Владимир Николов, а Николай Пенчев добави 7 точки. За южноамериканците най-резултатен бе Себастиян Соле с 10 точки.

Другата неприятна новина за селекционера Пламен Константинов бе травмата, която получи разпределителят Андрей Жеков в третия гейм. Жеков получи контузия в пръста. С този успех "лъвовете" си гарантираха първото място в тази група с 8 победи от 11 мача. Аржентина продължава да заема третата позиция с 6 победи, колкото има и вторият Канада. Следващият двубой на представителния ни тим срещу "гаучосите" е в неделя от 20:45 ч. отново в морската ни столица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол