Домакинството на Пловдив за Евроволей 2015 пропада

12726
Домакинството на Пловдив за Евроволей 2015 пропада

Домакинството на Пловдив за Европейското по волейбол за мъже през 2015 г. може да се размине, съобщи Plovdiv24.bg. Причината за това е, че правителството отказва да отпусне втория транш от 12 милиона лв., с които да бъдат довършени строителните дейности на залата на Колодрума.

На мястото на Пловдив федерация ще предложи залите в Ботевград и Русе. С най-голям шанс, засега е новостроящата се многофункционална спортна зала "Арена Русе". Очаква се спортното съоръжение да бъде построено изцяло и напълно завършено до края на 2014 година, а официалното му откриване да се състои през месец февруари 2015 година.

Плачи взима нов италианец в националния отбор

Селекционерът на националния по волейбол Камило Плачи ще вземе нов италианец в своя щаб за този сезон, съобщава "Труд". При престоя в р...

"От волейболната федерацията са склонни Европейското да е в Пловдив, въпросът е дали ще стане залата. Ако е готова до ноември тази година, ще има европейско под тепетата", коментира зам.-кметът Георги Титюков. Той уточни, че в момента е пуснато, съгласно изискванията на финансовото министерство, решение на Общинския съвет, за допълнително финансиране от държавния бюджет.

В помощ на бъдещото домакинство са се задействали и всички пловдивски депутати. "Надяваме се разумът да надделее и този почти готов обект да бъде завършен", надява се Титюков.

 

 

И мъжкият национален волейболен отбор се класира на световно първенство*

Българският национален отбор по волейбол при мъжете се класира за световните финали по волейбол - така, както малко по-рано днес сторих...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол