Слаб старт за България в Световната лига по волейбол

17087
Слаб старт за България в Световната лига по волейбол

Българският национален отбор по волейбол започна със загуба участието си в тазгодишното издание на Световната лига.

Днес "трикольорите" се изправиха срещу Канада и загубиха с 1:3 (20:25, 19:25, 25:22, 21:25) в първия си домакински двубой в "Арена Ботевград". В залата присъстваха около 2 500 фенове на волейбола.

В първите два гейма възпитаниците на Пламен Константинов не успяха да влязат добре, като допускаха твърде много грешно и логично загубиха след 20:25 и 19:25.

Последваха обаче силни моменти в нападение за "лъвовете", които в следващите два гейма играха с Георги Братоев като разпределител, след като на този пост почна Агонцев.

Българите успяха да се задържат в третия сет и в решаващия момент дръпнаха с 1-2 точки срещу "кленовите листа". Блокада на Алексиев пък затвори частта при 25:22.

Домакинството на Пловдив за Евроволей 2015 пропада

Домакинството на Пловдив за Европейското по волейбол за мъже през 2015 г. може да се размине, съобщи Plovdiv24.bg. Причината за това е,...

Двата тима вървяха ръка за ръка до 18:18, когато сервисите на Шмид решиха всичко в мача. Той записа два аса, а след нов тежък сервис "лъвовете" заложиха на атака през центъра, уловена от блокадата на съперника - 18:21. Канада задържа разликата до края на гейма и спечели мача с 1:3 (21:25 в последната част).

Двата отбора записаха сходни показатели в мача, но всичко беше решено от блокадата на Канада, която записа 14 точки срещу едва 8 за българите. Момчетата на Пламен Константинов допускаха и повече грешки в мача (24 срещу 20).

Владимир Николов - неостаряващият капитан на националите, беше най-резултатен за нашия тим с 20 точки (18 точки в нападение, 2 от блокада), а единствен Теодор Тодоров мина прага от 10 точки от останалите играчи (11).

Гавин Шмид беше най-добър за Канада с 26 точки. Следващият двубой е утре отново в "Арена Ботевград".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол