Стойчев и Казийски завоюваха четвърта титла на Италия

23409
Стойчев и Казийски завоюваха четвърта титла на Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

За четвърти път Радостин Стойчев и Матей Казийски изкачиха клубния волейболен връх на Италия. Това стана след отлична финална серия, завършена с 3:1 успеха срещу фаворита Модена. Решаващата победа за „БГ Тренто”дойде в залата на Модена, при това с 3:0 гейма (24, 20, 19). Дотук в историята си Тренто имаше три шампионски титли на Италия, а през този сезон изигра седмия си финал в Серия А1 през последните осем години.

Мачът тръгна малко странно – с по-дълги серии от точки на сервис, като ту Модена правеше по 3-4 точки, ту Тренто. След 14:14 обаче Модена успя да дръпне с 3 точки, но Тренто изравни за 20:20 след блок-аут на Матей Казийски. Нещо повече – Митар Джурич закова блок на Неманя Петрич и Тренто стана отборът, който имаше предимството да е напред, макар и само с точка в края на гейма. При 22:21 Джурич заби страшен сервис и проби Петрич, но Казийски направи грешка на посрещането за контраатаката и лиши тима си от ключов аванс. Последва нова грешка на посрещане – на Филипо Ланца и 23:22 за Модена. При 23:23 Ървин Нгапет се справи с тройната блокада на Тренто, но Джурич изравни за 24:24. И Тренто обърна нещата – първо Нгапет сбърка в атака, а след това гостите укротиха атаката на Модена на техен сервис и Джурич завърши успешно за 26:24!

Тренто е на само една победа от нова титла в Италия

Само още една победа трябва на „БГ Тренто” на Радостин Стойчев и Матей Казийски, за да грабне волейболната титла в Италия. ...

Окуражен от успешния край на първия гейм, Тренто набързо дръпна с 4:1 точки, като капак на тази серия беше страхотна блокада срещу Нгапет. Домакините взеха прекъсване и бързо-бързо се върнаха в играта при 5:5 точки. Тренто обаче пак поведе с три точки, за 8:5 се разписа с мощен сервис Ланца. Изравняването не закъсня – за 11:11, след блокада срещу Емануеле Бирарели. След техническата пауза сценарията беше пак познат – две точки за Тренто след глупости на Нгапет и Лука Ветори, за 14:11. Ас и блокада срещу Ланца бързо-бързо доведоха до ново равенство – 14:14. До 18:18 нещата вървяха точка за точка, но Тренто водеше парада и Нгапет беше отново спрян със зверска блокада за 20:18 за Тренто. Страхотен сервис на Казийски доведе до лесна контраатака на Джурич по правата – 21:18. А 18-годишният младеж на поста разпределител в Тренто – Симоне Джанели, отигра по извънземен начин с пусната топка за 23:20. Шокираните домакини допуснаха и отразена от либерото на Тренто топка да кацне в полето им, а Джанели със сервис спечели последната точка, след като проби Нгапет – 25:20!

Изгубилият настроение тим на Модена, който вече беше изправен на прага на загубата, тръгна в третия гейм с пасив от 0:4 точки. Разликата набъбна на 7:2 след единичен блок на Джанели срещу Ветори. Великолепният Джанели успя да направи нова пусната топка след лошо посрещане на Казийски за 9:5 точки. На техническото прекъсване Модена все пак скъси леко разликата – 9:12. При 13:10 Казийски заби хубав сервис и Джанели получи шанс да направи нова пусната топка, който той не пропусна – отново 4 точки повече за Тренто! Българинът успя да запази предимството на Тренто при 15:13 след страхотен пайп, последва и още един в изпълнение на Матей, а Джурич добави ас за 18:13! И тук вече беше ясно – нищо не можеше да отнеме титлата на волейболистите на Тренто, които взеха последния гейм на 19!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол