Тренто е на само една победа от нова титла в Италия

14689
Тренто е на само една победа от нова титла в Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

Само още една победа трябва на „БГ Тренто” на Радостин Стойчев и Матей Казийски, за да грабне волейболната титла в Италия. Днес Тренто смаза Модена с 3:0 гейма (23, 23, 22) и в сряда, 13 май, двата отбора излизат в решаващ мач - от 19:30 часа българско време. Домакин ще е Модена, а ако Тренто спечели, печели и титлата. При загуба за Стойчев и Казийски ще има решаващ пети мач.

Мачът беше предшестван от скандал – заради ранния час. Причината беше, че баскетболният отбор на Тренто, който е във втора италианска дивизия, не отстъпи „Пала Тренто” на борещия се за титлата на Италия волейболен тим на града.

Стойчев и Казийски не успяха да се окичат с Купата на Италия при завръщането си в Тренто

Приказката, наречена втори български период във волейболния Тренто не получи щастлив край - засега. След изтощителна седмица, в която Т...

Първият гейм отиде за сметка на Тренто, след като нещата след втора техническа пауза въобще не вървяха добре. В един момент тимът на Стойчев и Казийски изоставаше с 15:19, но точно тогава Радостин Стойчев пусна в игра Филипо Ланца и той наниза три поредни аса, с което свали разликата до само една точка. Инерцията, дадена от Ланца, позволи на Тренто да обърне и геймът беше спечелен след дълго разиграване, при което Модена така и не се възползва от две хубави възможности за атака и Митар Джурич завърши с мощна атака по правата – 25:23.

Инициативата остана на страната на Тренто, като при втора техническа пауза преднината беше от четири точки. Урош Ковачевич обаче намали разликата до точка след два чудесни сервиса и резултатът беше изравнен при 19:19 след блокада срещу Ланца. Тогава на сервис застана Казийски, който при 20:19 наниза четири поредни страхотни сервиса и Тренто поведе с 23:19, като при четвъртия начален удар Ланца можеше също да направи точка, но се стегна и изкара в аут. В крайна сметка геймът беше спечелен с 25:23, отново след решителна точка на Казийски.

Третият гейм вървеше точка за точка, без някой от двата тима да се откъсне с повече от три-четири точки аванс, като през повечето време двата отбора се движеха точка за точка. Тренто взе предимство за 20:18, след две чудесни атаки на Ланца и Казийски, като при първата трябваше видеоповторение, за да се види как блокът на Модена играе с топката. Модена изравни за 21:21 след блокада срещу Казийски, но Тренто отговори с чудовищен блок срещу Ървин Нгапет за 23:21. Последва и контраатака, завършена от Казийски с блок-аут – три мачбола за домакините, два от които на посрещане! Модена спаси първия мачбол, на сервис на Тренто, но Бруно Резенде сбърка началния удар за Модена и победата отиде при отбора на Стойчев и Казийски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол