Впечатляващо! България разби Германия на Евроволей 2015

18272
Впечатляващо! България разби Германия на Евроволей 2015
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол започна по феноменален начин кампанията си на Евроволей 2015, след като буквално опустоши третия от последното световно първенство Германия с 3:0 (25:20, 25:17, 25:20).

Първият гейм премина през пълна доминация на българската блокада, която допусна цели 4 грешки при мрежата, но не позволи на германците да атакуват добре. Съперникът записа едва 10 точки от атака (от цели 32 атаки), а Пенчев, Николов и Алексиев се погрижиха за високия процент в нападение. Сервисът също сериозно затрудняваше Германия, докато в същото време Грозер играеше далеч от нивото си. Именно това допринесе за аванс на България от 8 точки (на моменти), а частта беше затворена при 25:20.

Пълна зала ще очаква днес националите ни по волейбол

Днес от 20,30 часа в зала "Арена Армеец" българският национален отбор по волейбол започва участието си на европейското първенство, на к...

Впечатляващата защита на тима на Пламен Константинов продължи да играе блестящо, а нападателите в черно нямаха отговор на отлично построените двойни и тройни блокади. Пенчев и Салпаров пък вадеха буквално всичко в защита, което позволяваше свобода на Братоев. Той продължи да играе с къси и бързи подавания за Владо Николов, а в същото време заигра отлично с центровете. Теодор Тодоров пък се разигра в края и записа 4 от последните 5 точки за България, която спечели с категоричното 25:17 – 2:0.

Третата част също вървеше към лесен успех за "лъвовете", които поведоха с 19:13. Германия се добра до 3 точки разлика, когато Константинов взе тайм-аут, оказал се много правилен. Николов завърши няколко атаки през блокадата на Германия, а Пенчев и Тодоров също допринесоха сериозно за запазване на победата - 25:20 и чист успех срещу бронзовите медалисти от последния Мондиал.

38-годишният Владимир Николов изигра впечатляващ мач, в който реализира 13 точки и беше най-резултатен в мача. Георги Братоев също беше с решаваща роля, след като разпределяше отлично атаките, а Алексиев (11), Пенчев (9) и Тодоров (8) влязоха в тройката на най-добрите реализатори.

Скримов няма да може да играе на Евроволей 2016

Един от най-важните играчи в националния отбор по волейбол Тодор Скримов не успя да се възстанови за започващото утре (9 октомври) Евро...

Следващият мач на българите е утре срещу Чехия.

Пълен репортаж от срещата четете в SPORTLINE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол