Емоциите на волейболните ни национали след победата над Германия

13623
Емоциите на волейболните ни национали след победата над Германия
Снимка: БГНЕС

„Днес човекът е Ники Пенчев”, това заяви селекционерът на националния ни тим по волейбол Пламен Константинов след страхотната победа на българските момчета над Германия с 3:0.

„Мисля, че днес човекът е Ники Пенчев. За него игра целият отбор и той успя да превъзмогне това, което се случи в семейството му и да изиграе този мач. Той е мъжът днес”, каза Константинов. В навечерието на четвъртфинала с Германия бащата на Пенчев почина, но въпреки загубата той намери сили да застане на игрището.

На полуфинала България ще се изправи срещу Франция.

„Не искам да отличавам само един състезател, защото всеки си върши задачите в колектива. Мога да отлича отбора. Не се повтори първия мач с Германия, но днешната среща потвърди, че тактиката ни не е била случайна", заяви Константинов.

България прегази Германия и е на полуфинал на Евроволей 2015

България продължава да мечтае. След изпълнена с куп емоции вечер в „Арена Армеец” успяхме за втори път в рамките на Евровол...

След мача волейболистите не криеха емоциите си и всички благодариха за невероятна подкрепа в "Арена Армеец".

"Има една поговорка –Внимавай какво си пожелаваш, защото може да ти се случи. Германия си пожела България и й се случи България”, сподели Владо. Според него с подкрепата на публиката шансовете за Франция могат да се изравнят.

„Надявах се, но не съм очаквал да е така. Четири победи от четири мача е добре. Продължаваме напред и очакваме Франция. Успехът ни се дължи от наличието на много от състезателите и защото всеки помага на другия. Нека да минем през Франция и ще видим, докъде ще тръгнем. Победата днес беше много сладка. Сметките на Германия излязоха криви. Ние излязохме и си свършихме работата”, пък сподели блокировачът на отбора Теодор Тодоров.

“Не очаквах да победим толкова категорично. Надиграхме германците по всеки един показател. Искаха реванш и си го получиха. Благодаря на всички. Вчера бях притеснен, но момчетата около мен ми вдъхнаха увереност и победихме заслужено. Пожелахме си от шест мача шест победи. За да играем финал трябва да минем през всеки един отбор, за да зарадваме България и най-накрая да вземем златен медал”, пък сподели либерото Владислав Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com