Франция разби България, "лъвовете" няма да ходят в Рио

12473
Франция разби България, "лъвовете" няма да ходят в Рио
Снимка: volleyball.bg

Българският национален отбор по волейбол приключи участието си на олимпийския квалификационен турнир в Берлин и няма да играе на Игрите в Рио де Женейро през лятото. Това стана след загуба на възпитаниците на Пламен Константинов с 0:3 (19:25, 20:25, 15:25) от абсолютния фаворит в надпреварата Франция.

От самото начало на първия гейм "лъвовете" изостанаха с 4 точки и до края не успяха да се доближат до Нгапет и компания - 19:20 и класиране напред за Франция.

След това французите излязоха с резервите и записаха обрат от 6:11 и 14:16 до 25:20, с което поведоха с 2:0 и заиграха с още по-голяма свобода. Третият гейм беше просто за статистиката, като Франция спечели с 25:17.

С това надеждите на класиране на следващата Олимпиада приключиха, след като от FIVB решиха да намалят драстично квотата за отборите от Европа, които имат право да участват на Олимпийски игри.

България се сбогува с Рио след 3:0 от Русия

Националният ни отбор по волейбол загуби надежди за класиране на Олимпиадата в Рио. Русия победи България с категоричното 3:0, след кат...

България напуска турнира с две загуби с по 3:0 от Русия и Франция и спечелиха с 3:1 над Финландия.

Константинов пусна Николай Учиков, Любомир Агонцев и Владимир Иванов в игра, като и това не помогна националите да поднесат истинската сензация и да спечелят с 3:0 и общо 21 точки разлика - чудо, на което не се надяваха и най-големите волейболни фенове у нас.

В първия гейм "петлите" поведоха с 5:1 още в самото начало и до края не изпуснаха под контрол гейма. На няколко пъти разликата беше намалявана до 2-3 точки, но със силен финал на първата част Нгапет и компания успяха да спечелят с 25:19, с което си гарантираха и участието в полуфиналите на турнира.

Във втория гейм Лоран Тили пусна резервите в игра и това подейства отлично на родните представители. Те поведоха с 11:6, но постепенно "петлите" стигнаха до пълен обрат. Те изравниха за 17:17, а след това направиха серия от 8:3, с която затвориха втория гейм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол